>   Nieuws   >   Maak kennis met onze collega Steven Noordman

Maak kennis met onze collega Steven Noordman

Bij Kneppers zijn we trots om te werken met echte vakmensen. Mensen die een passie hebben voor hun vak en hier oneindig goed in zijn. Deze keer stellen we je graag voor aan onze collega Steven Noordman. Steven is deze maand 12,5 jaar in dienst bij Kneppers en dus zetten we Steven graag in het zonnetje!

Wie ben je en hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mijn naam is Steven Noordman en ik ben 33 jaar oud. Ik ben begonnen als kok in een horecabedrijf. Dat hield in dat ik altijd aan het werk was als mijn vrienden vrij waren. Na een aantal jaar was ik uitgekeken op de sector en ben ik mijn blik gaan verbreden.

De handigheid heb ik van mijn vader meegekregen. Hij is al 30 jaar werkzaam bij het Okura Hotel in Amsterdam als onderhoudsmonteur. Als kleine jongen nam mijn vader mij mee naar zijn werk, ook tijdens nachtdiensten en heeft hij mij de kneepjes van het vak geleerd. Op het moment dat ik op zoek was naar iets anders attendeerde mijn buurjongen mij op de opleiding timmerman waar hij toentertijd op zat. Daarnaast werkte mijn moeder met de moeder van Toine van der Vliet en dat heeft mij een ingang gegeven bij Kneppers.

 

‘Het fijne van werken bij Kneppers is dat er met je wordt meegedacht en naar je wordt geluisterd.’

 

Wat doe je bij Kneppers?
Momenteel ben ik werkzaam als uitvoerder. Ik ben begonnen als timmerman onder mijn toenmalige leermeester Rik Smit. Hij liet mij zien wat voor resultaat er te behalen viel met het verbouwen van oude grachtenpanden. Ook al tref je deze aan in een verwaarloosde staat, je kunt ze weer helemaal opbouwen tot iets prachtig. Door de jaren heen is mijn passie voor het vak enorm gegroeid.

In januari zal mijn opleiding tot werkvoorbereider beginnen. Na een gesprek met Toine heb ik mijn ambitie uitgesproken om nog verder te leren en hebben wij samen gekeken naar de mogelijkheden binnen het bedrijf. Het fijne van werken bij Kneppers is dat er met je wordt meegedacht en naar je wordt geluisterd. Met deze opleiding hoop ik nog meer kennis op te kunnen doen en door te kunnen groeien naar werkvoorbereider.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste van mijn werk vind ik het renoveren en restaureren. Bij nieuwbouw staat alles al vast, terwijl je bij renovaties en restauraties situaties tegenkomt die je van te voren niet had kunnen voorspellen. Daar komt de uitdaging om de hoek kijken.

Als uitvoerder moet ik weer op een hele andere manier creatief zijn dan als timmerman. Het leidinggeven aan de jongens, planningen maken en ad-hoc werkzaamheden zijn een aantal aspecten waarvan ik elke dag nog leer. Al met al vind ik elke dag nog uitdaging in mijn werk.

Aan welk project denk je met veel trots aan terug?
Een specifiek project waar ik nog wel eens aan terug denk is een van mijn eerste klussen bij Kneppers. Op de Herengracht in Amsterdam kwamen we in een heel oud pand terecht. Deze moest van top tot teen worden gestript en al het houtwerk moest worden vervangen. Het hout was verrot, dus we zijn toen eerst bezig geweest met alle balklagen eruit te halen. Toen was het één groot leeg pand, waar we weer verdiepingen in moesten gaan bouwen. Dat was iets wat ik heel interessant vond.

Daarnaast waren de buitenlandse projecten ook ontzettend gaaf om te doen. De winkelverbouwingen van Ace & Tate in Kopenhagen en Gent bijvoorbeeld. Dit was een project met een redelijke tijdsdruk. Met z’n allen hebben wij het tot een goed resultaat weten te brengen.

 

 

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-07-26
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen