>   Nieuws   >   Restauratie Herengracht, Amsterdam

Restauratie Herengracht, Amsterdam

Voor een particuliere opdrachtgever en naar ontwerp van architectenbureau &Prast &Hooft zijn wij dit prachtige rijksmonument aan de Herengracht in zijn geheel aan het restaureren. Het pand, dat dateert uit 1665, heeft een oppervlakte van ca 610 m2 en telt 4 verdiepingen. Kneppers houdt zich met dit project voornamelijk bezig met de ruwbouwtechnische aspecten van het pand en met 610 m2 is dat een fikse klus!

Wij zijn verantwoordelijk voor de elektra, loodgietersinstallaties, maar ook de wanden, plafonds en het strakke stucwerk. Daarnaast doen we hier ook een herindeling van het pand. Bij de start van het project was het gebouw vrijwel leeg en restauratieloos. Per verdieping hebben wij de etage opgeschoond van bestaande wandjes, waardoor de ruimte opnieuw moest worden ingedeeld.

Tevens hebben we ook diverse restauratie werkzaamheden uitgevoerd aan de kapconstructie en hebben we een leuke ontdekking gedaan. Tijdens de sloop kwam er ook een geheel houten plafond naar voren, wat zich al jaren lang achter het huidige plafond had verstopt. Dit plafond hebben wij kunnen redden en is nu in een nieuwe vorm weer terug te vinden in het pand.

 

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van alle schitterende projecten waar we aan mogen werken.

 

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2020-12-10
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen