>   Nieuws   >   Portiersloge Westergasfabriekterrein Amsterdam genomineerd voor de Arie Keppler Prijs 2020

Portiersloge Westergasfabriekterrein Amsterdam genomineerd voor de Arie Keppler Prijs 2020

Een van onze prachtige projecten is genomineerd voor de Arie Keppler Prijs 2020! Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis in de spotlight te zetten. Dit jaar is de Portiersloge één van de 10 genomineerde projecten.

 

Het gebouw hebben wij in opdracht van de Gemeente Amsterdam en naar het ontwerp van BureauVanEig mogen realiseren. De nieuwe portiersloge is te vinden direct na de stalen brug, centraal op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is een compact ontwerp en biedt plaats aan twee portiers, een keuken, toiletruimte, installaties en bergruimte.

 

Het gebouw is geïnspireerd op de originele achthoekige portiersloge. Deze vorm is ideaal voor de functie, aangezien het uitstekende zichtlijnen biedt, zowel van binnen naar buiten, als andersom. We hebben grotendeels gebruik gemaakt van biobased materialen en energieopwekking. Zo is de gevel afgewerkt met hout en geïsoleerd met vlaswol en wordt het verwarmd en gekoeld door middel van een splitunit en WTW-systeem. De zeven PV-panelen op het dak voorzien de portiersloge van stroom. De gevel hebben we verder afgewerkt met koper geanodiseerde aluminium traanplaten die goed bij het industriële karakter van het gebied passen. De belettering op de gevel geeft het nog zijn laatste persoonlijke noot: energie en licht lang leve de Westergasfabriek! 

 

 

Wil je ervoor zorgen dat deze prachtige portiersloge met de prijs naar huis gaat?! Klik dan hier en breng je stem uit!

 

 

Nieuwbouw portiersloge Westerpark 1 Nieuwbouw portiersloge Westergasfabriek Nieuwbouw Portiersloge Westergasfabriek Nieuwbouw portiersloge Westergas 2 Nieuwbouw portiersloge Westergas 3

 

 

 

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2020-10-06
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen