>   Nieuws   >   RENOVATIE BOETIEKHOTEL DURGERDAMMERDIJK, AMSTERDAM

RENOVATIE BOETIEKHOTEL DURGERDAMMERDIJK, AMSTERDAM

Op een dijk in Durgerdam te Amsterdam staan twee prachtige monumentale panden met uitzicht op het Markermeer. In opdracht van Aedes Real Estate en naar ontwerp van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten gaan we deze twee gebouwen op de Durgerdammerdijk 73 ombouwen tot een boetiekhotel. In het hoofdgebouw zullen een restaurant met hotel entree, lounge en een aantal hotelkamers komen. Het pand dat achter het hoofdgebouw ligt krijgt een nieuwe kamerindeling en een veranda buiten. Uiteindelijk krijgt het hotel 14 kamers en is de typische stijl van Durgerdam terug te vinden in de warme en landelijke uitstraling, zowel van binnen als van buiten. 

Op dit moment zijn we druk bezig met het aanbrengen van de fundering en het realiseren van een nieuwe kelder. De panden zijn bijna helemaal gestript. De houten geveldelen van de houten gebouwen en de dakpannen zijn er allemaal afgehaald. Dit gaan wij weer helemaal opnieuw opbouwen, zodat het pand weer mee kan voor de volgende 100 jaar. Van de houten constructie is 90 procent oud en deels niet meer te gebruiken. Tijdens de demontage kijken we wat we kunnen hergebruiken, maar helaas is veel aangetast door beestjes en vocht. 

We zijn ook bezig met het stut- en stempelwerk om het pand bij elkaar te houden. Tot nu toe richten we ons op de afbouw binnen, wanden plaatsen en vloeren leggen. Er komt weer een pand dat veilig te gebruiken is en weer in ere hersteld is. 

Bekijk hieronder de foto's van de huidige stand van zaken op Durgerdammerdijk 73 gemaakt door Isabel Nabuurs.Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw pand? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-06-21
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen