>   Nieuws   >   Grachtenpand Keizersgracht; een huis voor de toekomst

Grachtenpand Keizersgracht; een huis voor de toekomst

Dit prachtige monumentale grachtenpand uit 1657 is reeds omgebouwd tot een modern huis dat klaar is voor de toekomst! Voor dit pand hebben wij de volledig ruw- en afbouw gedaan. Op het moment dat Kneppers werd ingeschakeld was het pand al gestript en gedemonteerd en moest het weer helemaal worden opgebouwd. Het pand bestaat uit 2 huizen en was eerder opgedeeld in vier verschillende appartementen, aparte keukens en badkamers, vijf losse trappen en een wirwar aan gangen. 

Naar ontwerp van Allard Architecture en in opdracht van een particuliere klant is dit oude pand weer teruggebracht naar één geheel. We hebben een centraal trappenhuis geplaatst met een glazen pui. Daarnaast hebben we ons bezig gehouden met de vloeren, de wanden en de plafonds. Ook het stucwerk en schilderwerk hebben wij van binnen en van buiten afgemaakt. We hebben de ramen vervangen, een stukje stucwerk in de entreehal gerestaureerd en ook het lijstwerk en verschillende ornamenten hebben we weer in ere hersteld. 

Omdat dit gebouw bestaat uit 5 verdiepingen, inclusief kelder, hebben we ook een prachtige lift mogen installeren. Dat deze kelder deel uitmaakte van het pand was eerder nog onbekend. Door de vondst van asbest moest een deel van de fundering worden verwijderd. Onder de betonnen vloer werd er een prachtige 18de -eeuwse waterkelder gevonden. We hebben deze kelder weten uit te breiden en deze heeft nu een nieuw leven gekregen als wijnkelder.

Tot slot hebben we ook de hele gevel opnieuw behandeld en plaatselijk is het voegwerk hersteld en in de olie gezet. Daarna is het hout opnieuw geschilderd en daar waar nodig is opnieuw gerestaureerd. 

Bekijk hieronder de indrukwekkende foto's gemaakt door Thijs de Leeuw en Willemijn de LeeuwWilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw pand? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-06-29
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen