>   Nieuws   >   Maak kennis met onze collega Ruud Verstegen

Maak kennis met onze collega Ruud Verstegen

Bij Kneppers zijn we trots om te werken met echte vakmensen. Mensen die een passie hebben voor hun vak en hier oneindig goed in zijn. Deze keer stellen we je graag voor aan onze collega Ruud Verstegen.

Wie ben je en hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mijn naam is Ruud Verstegen. Ik ben inmiddels 45 jaar en woonachtig in Almere. Ik ben een vader van twee kinderen en ik zit eigenlijk al sinds mijn 16e in de bouw. Nog voor de middelbare school wist ik al dat ik metselaar wilde worden. Dat heb ik meegekregen vanuit mijn familie. Ik heb netjes mijn MAVO uitgezeten en toen ben ik direct de metselopleiding gaan doen. Dit heb ik gedaan in de regio Utrecht, waar ik één dag naar school ging en de andere vier dagen stond ik op de bouwplaats. Ik ben vrijwel gelijk begonnen als leerling metselaar in de restauratie en uiteindelijk met wat omwegen ben ik doorgegroeid tot projectleider bij Kneppers!

 

‘Naar nieuwbouw kijken mensen niet zo vaak om, maar als er een mooi, oud grachtenpand wordt verbouwd, kijken mensen altijd even binnen.’’

 

Uiteindelijk heb ik toch ongeveer 12 jaar op de bouwplaats gestaan voor het metsel- en voegenwerk, maar door een operatie kwam ik tijdelijk terecht op het kantoor. Toen ik hersteld was heb ik nog een paar weken op de bouwplaats gestaan, maar werd ik al snel teruggevraagd naar het kantoor. In eerste instantie was ik daar helemaal niet mee bezig geweest. Het was een manier om de tijd te doden en niet te lang thuis te zitten tijdens mijn herstel, maar die tijdelijke positie is toen uitgegroeid tot een vaste kantoorbaan destijds in de werkvoorbereiding. 

Wat doe je bij Kneppers?
Bij Kneppers ben ik 6 jaar geleden begonnen als werkvoorbereider, calculator en project administrateur en die petten draag ik eigenlijk nog steeds! Ik ben de vliegende keep in het bedrijf en sinds 2 jaar ben ik nu ook doorgegroeid tot projectleider. Vanuit het kantoor ondersteun ik de uitvoerder, de voorman en houd ik samen met de werkvoorbereider de projecten in de gaten. Kneppers trok mij heel erg door de informele sfeer en het directe contact. Het is af en toe net een speeltuin (waar evengoed hard gewerkt wordt), waar het gezellig druk is en iedereen naar elkaar roept en met elkaar praat. De communicatie is open en direct en dat werkt voor mij het beste. Daarnaast mag je hier ook leren en dat gaat soms met vallen en opstaan. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid van de mensen en dat geeft dan ook weer veel voldoening. 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Kneppers is een restauratiebedrijf en vanaf mijn 16de heb ik niet anders gedaan. Het is het vakgebied wat mij het meeste aanspreekt en waar ik de meeste voldoening uithaal. Naar nieuwbouw kijken mensen niet zo vaak om, maar als er een mooi, oud grachtenpand wordt verbouwd, kijken mensen altijd even binnen. De belangstelling voor iets dat vergaan is en waar je weer iets moois van kan maken en de komende 100 jaar weer mee door kan is toch wel iets heel moois aan mijn vak. Wat betreft de functies die ik nu bekleed vind ik de afwisseling in het werk heel belangrijk en het leukst. Elke dag is ander en ook al lijkt een project hetzelfde in de basis, het is altijd totaal iets anders. Elke keer zijn er weer andere uitdagingen waar je een oplossing voor moet vinden en dat houdt het ontzettend dynamisch en interessant. 

Aan welk project denk je met veel trots aan terug?
Bij Kneppers zijn we vaak mooie panden aan het restaureren en ook in mijn 6 jaar bij Kneppers hebben we een aantal prachtige huizen mogen restaureren en renoveren. Twee projecten die ik mij nog goed kan herinneren zijn Het Spaarne in Haarlem en een pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Dat waren projecten waar we van de fundering tot de laatste dakpan alles hebben mogen doen. Het is hartstikke leuk om een gebouw van A tot Z te mogen doen en dat je iets vanuit de kelder weer helemaal op kan bouwen, zodat er iemand de komende decennia weer kan wonen. Dat zijn mooie en leuke projecten waar ik als werkvoorbereider en projectleider veel voldoening uit haal.  
Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-08-19
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen