>   Nieuws   >   Ponton bij restauratie Herengracht, Amsterdam

Ponton bij restauratie Herengracht, Amsterdam

Voor ons project bij de restauratie van het pand aan de Herengracht is het noodzakelijk materialen op te slaan buiten het pand. Uiteraard is dit niet een ideale situatie voor de gemeente, aangezien dit zou betekenen dat een deel van het verkeer geblokkeerd zou worden. Eveneens is het voor de opdrachtgever ook niet optimaal, omdat het een grote kostenpost tot gevolg kan hebben. Gelukkig hebben we bij Kneppers uitstekende kennis van binnenstedelijk bouwen en hebben wij een creatieve oplossing bedacht. Een oplossing die werkt voor zowel de opdrachtgever, als voor de stad.

Door het gebrek aan ruimte op straat hebben we voor een kanalenstad als Amsterdam gekozen voor een oplossing op het water, een ponton. Deze ingenieuze oplossing gebruiken we vaker bij onze binnenstedelijke projecten. Hierdoor kan het wegverkeer gewoon doorgaan en hebben we de ponton zo gekozen dat het verkeer op het water ook niet gestremd worden. Daarnaast geeft het de nodige ruimte voor de schaftkeet en de opslagcontainer en is het kostefficiënt, aangezien er nu niet een parkeerplek betaald moet worden in het prijzige Amsterdam. Als laatste is er op deze manier ook geen sprake van belasting voor de straat en zal de straat dus niet aangetast worden door gebouwen die geplaatst worden tijdens een grote verbouwing als die van de Herengracht. 

 

Wilt u meer weten over dit project? Of kunnen we helpen met advies of uitvoering van één van uw projecten? Laat dan hier uw contactgegevens achter en een collega van ons neemt contact met u op.

 

Ponton Herengracht

 

Ponton Herengracht

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2020-12-16
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen