>   Nieuws   >   Projectupdate herinrichting & herstel werkzaamheden voor Amsterdamse residentie in monumentaal herenhuis

Projectupdate herinrichting & herstel werkzaamheden voor Amsterdamse residentie in monumentaal herenhuis

We kunnen weer een leuk kijkje achter de schermen geven bij een mooi project. Op dit moment werken we aan de herinrichting en herstelwerkzaamheden in de binnenstad van Amsterdam. Het project betreft een schitterende bovenwoning, bestaande uit twee verdiepingen en een heerlijk dakterras gelegen aan de grachtengordel. Wederom werk in een rijksmonument dat tevens onderdeel is van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Kneppers is door de opdrachtgever aangesteld als hoofdaannemer. Naast de uitvoer van verschillende onderdelen van het project, overzien wij hiermee ook de aansturing en levering van de andere betrokken specialisten en leveranciers.

In de eerste fase is de demontage uitgevoerd op basis van het ontwerp van de architect. Na deze fase hebben we de herinrichting van het pand uitgevoerd. Onderdeel hiervan was het plaatsen en schilderen van een in het oog springende stalen trap en de realisatie van nieuwe badkamers en toiletten. Deze hebben we ook voorzien van het uitgesproken tegelwerk wat in elke ruimte weer anders is en een hele eigen sfeer biedt. Op de beelden die we vandaag kunnen delen is al goed te zien wat de nieuwe indeling van de woning wordt.  
Verder is de volledige E-installatie vernieuwd en de W-installatie aangepast en waar nodig vernieuwd. Ook hebben we de gehele woning gestukt en zijn de wanden, kozijnen, ramen, deuren en plafonds zijn voorzien van een nieuwe laag verf. De houten vloeren die al in de woning aanwezig waren zijn hersteld, geschuurd en behandeld zodat deze er weer goed uit zien en de komende jaren.

Op deze locatie zijn we nog een poosje bezig met de afwerking. We kijken er alvast naar uit tegen die tijd foto’s te kunnen delen van het resultaat. Waarin dan ook de maatwerk interieur elementen van onze collega’s van Enderberg te zien zijn. Houdt onze pagina in de gaten of neem contact met ons op voor vragen over uw eigen project.

Architect: Allard Architecture
Schilderwerk: Crelis Schilder 
E-installatie: Ekelschot installatietechniek
W-installatie: T. bij ’t vuur
Stalen Trap: MC Kersten BV  
Meubelwerk: Enderberg Interieurbouw en Timmerfabriek

          

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2023-03-10
Geschreven door
Birgit Taal-Soethof
Amsterdam
Renovatie

Eerlijk en transparant bouwen