>   Nieuws   >   Renovatie particuliere woning, Den Haag

Renovatie particuliere woning, Den Haag

Gelegen aan het Smidswater in Den Haag is een schitterende, karakteristieke woning gerealiseerd. Wat begon als een pand bestaande uit een voorhuis en twee achterhuizen moest zo veel mogelijk naar de oorspronkelijke staat terug worden gebracht. Dit alles naar het ontwerp van Caroline Lanser van Cranius Creative Concepts en Braaksma & Roos Architectenbureau.
Het voorhuis, het oudste gedeelte van het pand, is ooit een statige woning geweest. Terwijl het achterste deel later werd toegevoegd en heeft gefungeerd als glaswerkplaats. Dit kwam ook terug in de uitstraling die gerealiseerd moest worden. Het voorste deel is klassieker dan in het oorspronkelijk achterhuis. Dit heeft Caroline Lanser prachtige weten te verenigen door de kleur- en materiaalkeuzes die gemaakt zijn. 

De drie aan elkaar gekoppelde panden zijn volledig gestript en van binnen helemaal leeggehaald. Zo is er één grote woning gecreëerd van in totaal een kleine 1.000m2 in oppervlak. Na het koppelen van de drie panden vond de herindeling en verdere restauratie plaats. Eén van de bijzondere element die wij hebben mogen toevoegen is een lift die van beneden helemaal doorgaat naar het dakterras met een prachtig uitzicht over de stad. 

Tijdens deze verbouwing werken we ook samen met ons zusterbedrijf Enderberg Interieurbouw. Zij hebben zich ontfermd over de bijzondere lambriseringen en paneeldeuren in het pand. 

Scroll verder voor de schitterende foto’s van dit werk gemaakt door Peter Baas en the Red Yarn, in opdracht van Caroline Lanser van Cranius Creative Concepts.  

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen uw pand? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

 

           

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2022-02-24
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen