>   Nieuws   >   Verduurzaming & vernieuwing Gouden Bocht Complex van start

Verduurzaming & vernieuwing Gouden Bocht Complex van start

Op één van de meest prestigieuze plekken van de Amsterdamse grachtengordel staat het Gouden Bocht Complex. We zijn heel trots te vertellen dat we zijn geselecteerd door Nuveen Real Estate Cityhold Gouden Bocht BV als bouwteam partner. Samen met Terberg Totaal Installaties (elektrische installatie) en Roodenburg W-installatie (werktuigbouwkundig) werken wij aan de realisatie van het ontwerp van Boparai Associates Architecten, voor de renovatie, vernieuwing en verduurzaming van dit unieke object in de stad. Een plan wat door de welstandscommissie met veel lof is geaccordeerd. 

Een iconisch deel van de Amsterdamse grachtengordel
Al vanaf het ontstaan van dit deel van de stad wordt de Gouden Bocht gekenmerkt door de welvarende bewoners. Welgestelde families kochten hier kavels en bouwden hun statige woonhuizen. Als onderdeel van de Amsterdamse grachtengordel staat ook de Gouden Bocht op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. 
Inmiddels zijn in veel van deze woningen bedrijven gevestigd. Zo ook het in Gouden Bocht Complex. Het Gouden Bocht Complex bestaat uit drie panden met een bvo van ca. 6.500 m2 met hierin kantoren en zelfs een parkeergarage in de kelder. 

De werkzaamheden in dit project hebben betrekking op het ‘nieuwbouw deel’ wat is gebouwd in de jaren 70. Bouwkundig gaan we aan de slag met de gevels, kozijnen en het dak. Ook de technische installaties worden aangepakt voor het verbeteren van de duurzaamheid van het pand evenals het verbeteren van het comfortniveau. De ambitie is om een CO2 neutraal gebouw en een energiereductie van 70% te realiseren. Hiermee is de mogelijkheid om een BREEAM NL In-use ‘Excellent’ certificering te verkrijgen.  

Dit project is inmiddels van start en zal de komende twee a drie jaar in fases worden verduurzaamd en vernieuwd. Houd onze site en social media in de gaten voor updates over dit bijzondere project. 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2023-01-20
Geschreven door
Birgit Taal-Soethof
Amsterdam
Renovatie

Eerlijk en transparant bouwen