>   Projecten   >   Portiersloge Westergasfabriekterrein

Nieuwbouw portiersloge Westergasfabriekterrein

Het gebouw hebben wij in opdracht van de Gemeente Amsterdam en naar het ontwerp van BureauVanEig mogen realiseren. De nieuwe portiersloge is te vinden direct na de stalen brug, centraal op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is een compact ontwerp en biedt plaats aan twee portiers, een keuken, toiletruimte, installaties en bergruimte.

 

Het gebouw is geïnspireerd op de originele achthoekige portiersloge. Deze vorm is ideaal voor de functie, aangezien het uitstekende zichtlijnen biedt, zowel van binnen naar buiten, als andersom. We hebben grotendeels gebruik gemaakt van biobased materialen en energieopwekking. Zo is de gevel afgewerkt met hout en geïsoleerd met vlaswol en wordt het verwarmd en gekoeld door middel van een splitunit en WTW-systeem. De zeven PV-panelen op het dak voorzien de portiersloge van stroom. De gevel hebben we verder afgewerkt met koper geanodiseerde aluminium traanplaten die goed bij het industriële karakter van het gebied passen. De belettering op de gevel geeft het nog zijn laatste persoonlijke noot: energie en licht lang leve de Westergasfabriek! 

 

Het Westergasterrein

Westergas is een kleurrijke ontmoetingsplaats voor cultuur. Het historische terrein, dat in 1885 als gasfabriek het licht zag, is in 2003 omgebouwd tot een springlevend cultuurpark in het hart van Amsterdam. De voormalig fabrieksgebouwen liggen in het prachtige Westerpark. Waar cultuur de grote verbinding is tussen de bezoekers en de gebouwen. Van muziek en horeca tot theater en performance, van film en fotografie tot kunst, dansevenementen en zelfs tv-studio’s. Creativiteit, diversiteit en vrijheid vinden elkaar hier.

Westergas is waar historische waarde en vernieuwende ideeën samen komen; een unieke bestemming voor lokale en internationale bezoekers met een typisch Amsterdams karakter.

 

 

Architect: BureauVanEig

Alle projecten
Contact
Verwachte start bouw
06-10-2020
Amsterdam
Staal
Nieuwbouw
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@kneppers.nl Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 632 26 21

Eerlijk en transparant bouwen