Duggerdammerdijk 1
Duggerdammerdijk 2
Duggerdammerdijk 3
Duggerdammerdijk 4
Duggerdammerdijk 5
Duggerdammerdijk 6
  >   Projecten   >   Renovatie Boetiekhotel Durgerdammerdijk 73 in Amsterdam

Renovatie Boetiekhotel Durgerdammerdijk 73 in Amsterdam

In juni 2021 zijn wij van Bouw- en Aannemingsbedrijf Kneppers van start gegaan met een bijzonder project aan de Durgerdammerdijk te Amsterdam. Hier staan twee prachtige monumentale panden met uitzicht op het Markermeer. Deze panden hebben we mogen renoveren zodat hier binnenkort de eerste gasten in het boetiekhotel kunnen verblijven.
We hebben met veel plezier aan dit schitterende project gewerkt, in opdracht van Aedes Real Estate en naar ontwerp van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten.

 

Het verloop van het project
Uiteraard startte het project met het de fundering en het realiseren van een nieuwe kelder. Het exterieur werd gestript en de houten constructie gedemonteerd. Evenals verschillend stut- en stempelwerk om de rest van het pand bij elkaar te houden.

Later in de zomer veranderde de bouwplaats langs het Markermeer in een gigantisch cadeautje. Het pand werd volledig ingepakt in steigers en vervolgens geseald zodat bij verschillende weersomstandigheden doorgewerkt kon worden.
Tijdens het strippen en de demontage bleek dat veel materialen waren aangetast door invloeden zoals vocht. Wat nog bruikbaar was werd behouden of hergebruikt. De rest werd aangevuld en gerestaureert om het gebouw constructief weer op het juiste niveau te krijgen.

In september was het pand aan de Durgerdammerdijk onderdeel van de Open Monumentendag. Ruim 400 mensen kregen de kans om via de steigers te zien hoe we hard werkten om het pand weer in ere te herstellen.

Onderdeel van het werk was om zo veel mogelijk historische elementen te behouden of te restaureren. In het pand is op veel plekken gelukt om de historische onderdelen die van monumentale waarde waren te redden. Zo zijn spanten gerestaureerd en balklagen aangebracht. Nieuwe en oude elementen zijn gecombineerd om zoveel mogelijk van de oude balken en andere elementen te behouden.

Inmiddels zijn onze werkzaamheden afgerond en is het pand bijna klaar voor het boetiekhotel om zijn intrek te nemen in dit unieke object langs het Markermeer.

Gedurende de hele bouw hebben we dit project op de voet gevolgd door middel van mooie foto’s van Isabel Nabuurs. Ga naar het nieuwsoverzicht om de verschillende fasen te vinden en houdt onze site in de gaten voor meer nieuws en mooie projecten waar wij aan mogen werken.

Benieuwd wat Bouw- en Aannemingsbedrijf Kneppers voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Alle projecten
Contact
Verwachte start bouw
13-05-2022
Amsterdam
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@kneppers.nl Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 632 26 21

Eerlijk en transparant bouwen