>   Nieuws   >   Maak kennis met onze collega Jeroen Ruijter

Maak kennis met onze collega Jeroen Ruijter

Bij Kneppers zijn we trots om te werken met echte vakmensen. Mensen die een passie hebben voor hun vak en hier oneindig goed in zijn. Deze keer stellen we je graag voor aan onze collega Jeroen Ruijter.

Wie ben je en hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mijn naam is Jeroen Ruijter, ik ben 33 jaar oud en opgegroeid en woonachtig in Grootebroek in West-Friesland. Ik werk al vanaf mijn 16de in de bouw. Op school moest ik op een gegeven moment een pad kiezen voor mijn toekomst. Ik was vroeger altijd al met mijn handen bezig, dus vanuit dat oogpunt heb ik toen gekozen verder te gaan met de opleiding tot timmerman. Eerst twee jaar voor primair timmerkracht, toen 2 jaar voor voortgezet timmerkracht, daarna nog 1 jaar voor restauratie timmerman en tot slot 2 jaar voor restauratie medewerker, wat best een specialistische opleiding was. 

Als timmerman deed ik alles; authentieke constructies, houtconstructies, restaureren van ramen en kozijnen. Tijdens mijn laatste studie leerde ik ook veel over de materialen, bouwstijlen, wet- en regelgeving en hoe om te gaan met bepaalde aantastingen, zwammen, schimmel, insecten etc.

 

‘‘Als meewerkend uitvoerder ben ik een soort kameleon; ik kleur mee met de werkzaamheden die ik moet doen.’’

 

Wat doe je bij Kneppers?
Uiteindelijk ontwikkelde ik mij verder van timmerman naar voorman en onder die functietitel ben ik ook aangenomen bij Kneppers 5 jaar geleden. Destijds werkte ik op een project onder een andere aannemer op de hoek van de Herengracht in Amsterdam. Vlak daarnaast was de Van der Vliet Groep bezig met hun project bij het Times Hotel. Ik zag Toine van der Vliet dagelijks lopen en maakte zo nu en dan een praatje. Uiteindelijk hoorde ik dat het bedrijf waar ik werkte failliet ging en al snel hing Toine aan de telefoon of ik voor hem wilde werken.

Op dit moment werk ik als meewerkend uitvoerder en heb ik wel mijn mensen gevonden waar ik goed mee kan werken en die dezelfde instelling hebben als ik. 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik heb bewust voor restauratie gekozen. Hier ben ik in Amsterdam ingerold en nooit meer weggegaan. Het is echt mijn ding geworden. Als je het vergelijkt met nieuwbouwprojecten zijn restauratieprojecten gewoon een stuk leuker. Er zit meer uitdaging in, meer ambacht, terwijl nieuwbouw voor mij toch meer het in elkaar zetten is van iets wat anderen al hebben bedacht en gemaakt. 

Als meewerkend voorman verveel je je nooit! Het is mijn taak om te zorgen dat de onderaannemers worden aangestuurd en de spullen op tijd geleverd worden. Ik heb contact met de buren, de opdrachtgevers en ik woon de bouw- en werkvergaderingen bij. Daarnaast houd ik me bezig met de planningen en werk je soms ook mee op de werkplaats zelf. Die afwisseling vind ik juist leuk aan mijn werk. Je bent toch een beetje een kameleon; je kleurt mee met de werkzaamheden die je moet doen.

Aan welk project denk je met veel trots aan terug?
Ik heb alleen maar leuke projecten en ik probeer ook alles op een gelijk hoog niveau te houden, maar de restauratie aan de Durgerdammerdijk is toch wel heel bijzonder. Het hele gebouw is omgeven door een enorme tent waardoor we dag en nacht droog kunnen werken! Daarnaast zijn we het hele gebouw aan het strippen. Alles is van hout, wat je niet vaak ziet. In Amsterdam is ook veel van steen. We zitten op een dijk aan het water, wat ook een fijne afwisseling is met de binnenstad van Amsterdam. Echt een uniek project!

 

 Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-09-28
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Kneppers
News

Eerlijk en transparant bouwen